ua en ru

Рада Криму вирішила націоналізувати майно Коломойського

Рада Криму прийняла рішення націоналізувати майно, що знаходиться на півострові, українського мільярдера, власника групи "Приват", голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського.

Рада Криму прийняла рішення націоналізувати майно, що знаходиться на півострові, українського мільярдера, власника групи "Приват", голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського (на фото). Відповідне рішення парламент Криму прийняв на сесії у Сімферополі в середу, передають місцеві ЗМІ.

Рішення підтримали 70 із 72 депутатів, які брали участь у голосуванні. Зазначене питання було розглянуте за ініціативою прем'єра Криму Сергія Аксьонова.

Нагадаємо, раніше судові пристави наклали арешт на майно оздоровчого комплексу "Таврія", власником якого є "ПриватБанк", що належить українському політику і бізнесмену Ігорю Коломойському. Арешт був накладений після прокурорської перевірки. Приводом для неї стало звернення Генеральної прокуратури Росії щодо можливого фінансування Коломойським тероризму, в тому числі через підконтрольні йому організації, розташовані у Криму. Коломойському також належить комплекс елітних апартаментів Nautilus на березі Чорного моря в Гурзуфі.

Крім того, майно Коломойського заарештовано і в Москві. Групі "Приват" у Криму належать мережа відділень Приватбанку і мережа АЗС.

Коломойський проходить обвинуваченим по кримінальній справі про застосування забороненої зброї на сході України. Слідчий комітет РФ звинувачує його в організації вбивств, застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни, перешкоджанні професійної діяльності журналістів, викраденні людей.