ua en ru

Співробітник МКЧХ в Донецьку був убитий імовірно в результаті обстрілу "Ураганами", - місія ОБСЄ

Швейцарський співробітник Міжнародного комітету Червоного Хреста, який загинув вчора в результаті обстрілу офісу організації в Донецьку, імовірно був убитий в результаті обстрілу з реактивної системи залпового вогню "Ураган".

Швейцарський співробітник Міжнародного комітету Червоного Хреста, який загинув вчора в результаті обстрілу офісу організації в Донецьку, імовірно був убитий в результаті обстрілу з реактивної системи залпового вогню "Ураган". Про це йдеться у звіті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, опублікованому на сайті ОБСЄ.

"З 17:15 до 18:00 2 жовтня з інтервалом кожні п'ятнадцять хвилин співробітники спецмісї чули дуже гучні вибухи десь на півночі Донецька. Близько 18:00 моніторщики почули послідовність з п'яти швидких черг, які вони визначили як ракети "Ураган", знову в північній частині міста", - йдеться у звіті.

Через п'ятнадцять хвилин керівник місцевого відділення Червоного Хреста в Донецьку, зателефонувавши по телефону з Києва, повідомив, що офіс МКЧХ в Донецьку був обстріляний і один співробітник був убитий.

Згідно звіту місії ОБСЄ, в 18:30 екстрені служби самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) підтвердили спецмісії ОБСЄ, що вони приїхали в офісі МКЧХ, розташований у 2,7 км на північний захід від центру міста, і знайшли тіло. За даними екстрених служб, "поліція" ДНР, що також прибула на місце події, виявила документи, що посвідчують особу загиблого як громадянина Швейцарії.

Нагадаємо, вчора ввечері кореспондент The New York Times Ендрю Рот у своєму Twitter повідомив, що в Донецьку в результаті обстрілу загинув швейцарський співробітник Червоного Хреста.

У МЗС України обстріл офісу Червоного Хреста в Донецьку назвали терактом.