ua en ru

Сили АТО проводять операцію по звільненню Лутугіна, Шахтарська, Тореза, - ІО

Сили антитерористичної операції (АТО) проводять операцію по звільненню Лутугіна, Шахтарська, Тореза

Сили антитерористичної операції (АТО) проводять операцію по звільненню Лутугіна, Шахтарська, Тореза. Про це у своєму Facebook написав керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний опір" (ІО) Дмитро Тимчук.

"Триває операція сил АТО по звільненню н.п. Лутугіне, Шахтарськ, Торез і знищення угруповання терористів в районі курган Савур-Могила. Розширюється зона, контрольована силами АТО, в районі н.п. Горлівка", - написав Тимчук.

Тимчук зазначив, що підрозділами сил АТО проведені рейди в напрямку н.п. Шахтарськ, Тернове, Рідкодуб, Савур-Могила. Одночасно авіацією сил АТО знищено значну кількість живої сили, озброєння і техніки бойовиків.

За його словами, терористи проводять контратаки у районі Луганська, намагаючись відтіснити сили АТО. При цьому позиції сил АТО на території аеропорту в Луганську постійно обстрілюються з РСЗВ БМ-21 "Град", танків та мінометів.

"Обстріляні позиції сил АТО поблизу н.п.Старобешево, Амвросіївка, Савур-Могила, блок-посту на трасі Оленівка-Донецьк. Обстріл зроблені з мінометів і РСЗВ БМ-21 "Град", - додав Тимчук.

Тимчук підкреслив, що з території Росії як мінімум двічі здійснено обстріл позицій сил АТО в прикордонних районах.