ua en ru

Силам АТО під Маріуполем наказали припинити навіть вогонь у відповідь, - ОБСЄ

Сил антитерористичної операції, які дислокуються в районі Маріуполя Донецької області, наказали припинити використання озброєння, навіть у відповідь на обстріл з боку бойовиків.

Сил антитерористичної операції, які дислокуються в районі Маріуполя Донецької області, наказали припинити використання озброєння, навіть у відповідь на обстріл з боку бойовиків. Про це представників моніторингової місії ОБСЄ заявили українські військові, йдеться у звіті місії.

"Спостерігачі відвідали ряд контрольних пунктів, підконтрольних української армії, в околицях Маріуполя, і командири проінформували їх, що в 18:00 27 вересня вони отримали від свого керівництва накази зупинити будь-яке використання зброї, в тому числі у відповідь на обстріл", - йдеться у звіті, опублікованому 29 вересня.

При цьому, згідно з цим звітом, спостерігачі зафіксували звуки пострілів в східному передмісті Маріуполя 26 і 27 вересня.

Нагадаємо, 27 вересня в РНБО повідомляли, що снаряди бойовиків потрапляють в житлові будинки селища Талаківка під Маріуполем (Донецька область).