ua en ru

Шахта "Самсонівська-Західна" в Луганській обл. знеструмлена в результаті артобстрілу

Шахта "Самсонівська-Західна" в Луганській області знеструмлена в результаті артилерійського обстрілу.

Шахта "Самсонівська-Західна" в Луганській області знеструмлена в результаті артилерійського обстрілу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Групи Метінвест.

"17 серпня снарядами пошкоджені розподільна трансформаторна підстанція шахти і лінії електропередач. Робочих безпечно вивели на поверхню за допомогою дизельного генератора DALGAKIRAN, раніше придбаного на підприємстві "Краснодонвугілля" Групи Метінвест. Жертв і постраждалих немає", - йдеться в повідомленні.

Шахта знаходиться на території, де вже кілька днів ведуться активні бойові дії в районі населених пунктів Новоганнівка, Хрящувате і Новосвітлівка. Так, під час потужних артилерійських обстрілів руйнується інфраструктура шахтоуправління.

Зараз робота шахти тимчасово призупинена.

"Фахівці відновлюють електропостачання, щоб перевести шахту в режим підтримки життєзабезпечення. Оперативний штаб і спеціальна комісія визначають масштаб пошкоджень та заподіяну шкоду", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що з початку активних бойових дій постраждали практично всі структурні підрозділи «Краснодонвугілля». Об'єднання працює в режимі повної готовності до екстреної евакуації людей та позаштатних ситуацій.