ua en ru

СБУ затримала жителя Черкас, який постачав амуніцію бойовикам в зону АТО

Служба безпеки України (СБУ) затримала жителя Черкас, який постачав амуніцію бойовикам в зону антитерористичної операції в східних областях України.

Служба безпеки України (СБУ) затримала жителя Черкас, який постачав амуніцію бойовикам в зону антитерористичної операції в східних областях України. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"16 липня ц.р. в Черкасах працівники СБУ затримали 29-річного місцевого жителя, який під керівництвом координатора терористів т.зв. "ДНР" Олега Сердюка надавав допомогу бойовикам в зоні антитерористичної операції", - йдеться в повідомленні.

Протягом останніх місяців затриманий зі спільниками (зараз встановлено 12 осіб) збирали і направляли терористам ліки, камуфлированную одяг і розвантажувальні жилети.

У соціальних мережах він організував дві групи сепаратистського спрямування, через які підбирав радикально налаштованих осіб для антиукраїнської агітаційної роботи на території регіону.

Зловмисник зізнався, що планував відправити з Черкаської області в зону АТО загін підготовлених найманців. Для отримання подальших інструкцій він планував зустрітися зі своїм куратором Сердюком у Ростові-на-Дону, оскільки терорист після визволення Краматорська від бойовиків втік до РФ. Зустріч не відбулася, оскільки житель Черкас був затриманий правоохоронцями.

Під час обшуків у його квартирі було вилучено агітаційну літературу, тираж газети "Новороссийський кур'єр", партію ліків, військовий камуфльований одяг, комп'ютерну техніку, яка містить матеріали, що підтверджують координацію з терористами.

Триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 110 і ч. 1 ст. 258-3 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.

Правопорушнику оголошено про підозру у вчиненні злочину і обрано запобіжний захід - утримання під вартою. Зараз приймаються процесуальні рішення щодо його спільників.