ua en ru

СБУ затримала в Краматорську розвідника ДНР на прізвисько Тунгус"

Служба безпеки України затримала в Краматорську Донецької обл. розвідника самопроголошеної "Донецької народної республіки" на прізвисько "Тунгус".

Служба безпеки України затримала в Краматорську Донецької обл. розвідника самопроголошеної "Донецької народної республіки" на прізвисько "Тунгус". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"25 липня ц.р. Служба безпеки України у звільненому українськими силовиками в ході АТО Краматорську Донецької області затримала місцевого мешканця, громадянина України "Р" на прізвисько "Тунгус", 1981 р.н., який був розвідником терористичної організації ДНР, про що мав відповідне посвідчення", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, останнім часом за завданням ватажків ДНР "Тунгус" координував функціонування блокпоста терористів в районі заводу "Енергомашспецсталь" у Краматорську.

"Встановлено, що "розвідник" також збирав інформацію про місця дислокації українських силовиків, погоджуючи свої дії з бойовиками "Бабаєм", "Ямалом" і "Похмурим" - заступником Гиркина-"Стрілка", кадровим співробітником ГРУ ГШ ЗС РФ Петровським С.М.", - повідомили в СБУ.

Крім того, "Тунгус" особисто брав участь у пограбуваннях та розбійних нападах на мирних жителів Краматорська.

При затриманні у бойовика вилучено пістолет Макарова з двома спорядженими бойовими обоймами і автомат АКС з трьома спорядженими магазинами.

В рамках розпочатого кримінального провадження тривають слідчі дії.