ua en ru

СБУ затримала росіянина з посвідченням "стрілка ДНР"

Служба безпеки України в районі Дебальцеве Донецької області затримала росіянина з посвідченням "стрілка Донецької народної республіки".

Служба безпеки України в районі Дебальцеве Донецької області затримала росіянина з посвідченням "стрілка Донецької народної республіки". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"21 жовтня ц. р. контррозвідка СБУ затримала поблизу н. п. Дебальцеве Донецької області громадянина РФ Устінова Федора Вікторовича, 1983 р.н., зареєстрованого в Новоросійському регіоні РФ. При ньому було посвідчення терористичної організації "ДНР" на його ім'я із зазначеної посади "стрілок", - йдеться в повідомленні.

Затриманий росіянин, за інформацією СБУ, був одягнений у військову форму морської піхоти РФ. При затриманні у нього було вилучено РПК-74 з патронами і споряджений РПГ-18 "Муха".

Громадянин Росії визнав, що ще в квітні 2014 р. прибув в Україну спеціально для участі в бойових діях на стороні так званої "ДНР". Серед бойовиків у затриманого було прізвисько "Перший".

У мобільному телефоні росіянина СБУ знайшла матеріали і фотографії, що підтверджують його активну участь у незаконних військових формуваннях "ДНР". На даний момент тривають оперативно-слідчі дії.

"СБУ через "гарячу телефонну лінію", відкриту для громадян Російської Федерації для звернень сімей російських військовослужбовців, які розшукують своїх рідних і близьких на території України, повідомить родичів громадянина РФ Устінова, що він знаходиться в Україні, міститься в нормальних умовах, стан його здоров'я задовільний", - зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, СБУ за дві доби затримала 9 бойовиків ДНР.

СБУ затримала росіянина з посвідченням "стрілка ДНР"

СБУ затримала росіянина з посвідченням "стрілка ДНР"

(Фото: прес-служба СБУ)