ua en ru

СБУ затримала "харківських партизан", які планували теракти

Співробітники СБУ затримали зловмисників, які готували обстріл з реактивної штурмової гранати "РШГ-1" одного з клубів міста, в якому, як правило, зустрічалися воїни АТО і волонтери. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Терористи т. н. "харківські партизани" ретельно готували злочин, умисно плануючи його, коли мирні громадяни будуть відзначати дні Революції Гідності. Заздалегідь зібравши інформацію про плани проведення заходів в місті і місця найбільшого скупчення людей, терористи розробили декілька злочинних планів - вибухи у великому торговому центрі, на людних площах, кафе і скверах", - йдеться в повідомленні.

"У затриманих вилучено "РШГ-1" російського виробництва. За словами зловмисників, зброю для диверсій, кошти та інструкції ватажок злочинної групи отримував від кураторів з російських спецслужб. Він виїжджав на зустрічі з офіцерами ФСБ в Бєлгороді (РФ), звітував за вже вчинені злочини і повертався з новими завданнями", - зазначили в СБУ.

Як повідомляється, зараз розшукуються інші особи, причетні до підготовки і вчинення вибуху, в результаті якого загинули 3 і поранено близько 10 громадян. Тривають слідчі дії.

СБУ затримала "харківських партизан", які планували теракти

СБУ затримала "харківських партизан", які планували теракти

(фото: прес-служба СБУ)

Зазначимо, секретар РНБО Турчинов заявив про початок АТО в Харкові.