ua en ru

СБУ затримала громадянина РФ, який причетний до акцій протесту нацгвардійців під АПУ

Служба безпеки України (СБУ) затримала громадянина Російської Федерації, який причетний до акцій протесту військових Національної гвардії України біля Адміністрації Президента України.

Служба безпеки України (СБУ) затримала громадянина Російської Федерації, який причетний до акцій протесту військових Національної гвардії України біля Адміністрації Президента України. Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Наливайченко, Гречишкін Микола Васильович був затриманий поблизу Києва.

"Громадянин РФ представлявся генералом ФСБ, прізвище його Гречишкін. Маємо свідчення заступника генерального директора "Российских новостей", маємо свідчення помічника депутата Державної Думи. Він не просто затриманий, ми доповідаємо, що саме цей ляльковод в Київській області в останній місяць організовував і координував такі правопорушення: провокації, інспірування так званих акцій протесту Нацгвардії біля Адміністрації Президента", - повідомив голова СБУ.

За його словами, цей громадянин РФ дає свідчення, і буде допитаний разом з іншими "ляльководами, які ніякого відношення громадянства не мають, але мають наміри і вчиняють злочини на території України".

Наливайченко, також додав, що згаданий громадянин РФ причетний до вивезення тіл загиблих громадян Росії з території Донбасу.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження проти тих командирів частин Національної гвардії, які брали участь у пікеті Адміністрації Президента 13 жовтня 2014 р.