ua en ru

СБУ затримала диверсантів, які готували теракти в Одеській і Дніпропетровській обл

Служба безпеки України затримала диверсійні групры, які готували терористичні акти на території Одеської та Дніпропетровської областей.

Служба безпеки України затримала диверсійні групры, які готували терористичні акти на території Одеської та Дніпропетровської областей. Про це сьогодні в ході брифінгу заявила речник СБУ Олена Гітлянська, передає кореспондент РБК-Україна.

"В Одесі СБУ знешкодила диверсійну групу, яка за завданням спецслужб Російської Федерації повинні були здійснити низку терористичних актів та акцій протесту з метою дистабилизации ситуації в регіоні. Співробітники СБУ 16 жовтня цього року затримали 4 місцевих мешканців, членів організації "Куликове поле", - заявила Гітлянська.

За даними СБУ, в кінці серпня 2014 р. ватажок групи під час поїздки до Москви отримав завдання від координаційного центру "Нова Русь" створити в Одесі групу для проведення масових антиукраїнських акцій.

"Терористична група навчалася саперній справі, тактиці ведення бою в умовах міста. Після закінчення тренувань група повинна була приступити до диверсійної роботи", - заявила Гітлянська.

Крім того, у Дніпропетровську СБУ затримала бойовика ДНР з 20 кг пластиду, який готував теракт у військовому містечку на території області.

Нагадаємо, напередодні СБУ затримала диверсантів, які планували обстріляти будівлі Кабміну і ЦВК в Києві.