ua en ru

СБУ затримала бойовиків ЛНР, які переправляли через український кордон зброю та вибухівку

СБУ затримала бойовиків ЛНР, які переправляли через український кордон зброю та вибухівку Джерело фото:AP
У Луганській області в ніч з 25 на 26 листопада 2014 року Служба безпеки України затримала бойовиків так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР), переправляли через український кордон зброю і вибухівку для вчинення терористичних актів.

У Луганській області в ніч з 25 на 26 листопада 2014 року Служба безпеки України затримала бойовиків так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР), переправляли через український кордон зброю і вибухівку для вчинення терористичних актів. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Встановлено, що один з бойовиків - місцевий житель Луганської області на прізвисько "Лафет", переправляв через державний кордон України бронетехніку, вибухові пристрої і стрілецьку зброю для потреб терористів.

У затриманого вилучено зброю, військову форму і його особисті нотатки, які свідчать про участь у терористичній діяльності.
Його земляк на прізвисько "Санітар" перебував у розшуку у рамках відкритого органами внутрішніх справ кримінального провадження за незаконне заволодіння транспортним засобом.

За свідченнями місцевих жителів, "Санітар" приймав безпосередню участь у скоєнні терактів на території міст Луганськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне. Озброєного бойовика затримали. Співробітники СБУ вилучили у нього вогнепальну і холодну зброю, а також велика кількість боєприпасів.

Нагадаємо, СБУ за добу затримала 10 бойовиків.