ua en ru

СБУ затримала 5 диверсантів, причетних до підриву залізничного моста у Запорізької обл

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) сьогодні, 8 липня 2014 р., затримали п'ятьох членів диверсійної групи, місцевих мешканців, які причетні до вчинення 24 червня вибуху на залізничному перегоні "Мала Токмака-Ореховське" Запорізької дирекції Придніпровської залізниці.

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) сьогодні, 8 липня 2014 р., затримали п'ятьох членів диверсійної групи, місцевих мешканців, які причетні до вчинення 24 червня вибуху на залізничному перегоні "Мала Токмака-Ореховське" Запорізької дирекції Придніпровської залізниці. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Крім того, за даними СБУ, зазначені громадяни планували підірвати залізничну колію у Гуляйпільському районі Запорізької області.

Як зазначають у відомстві, у зловмисників вилучено 100 кг вибухової речовини - тротила, терористичне знаряддя, карти місцевості, з позначенням залізничних мостів, які диверсанти готувалися зруйнувати.

Також СБУ встановила, що диверсанти пройшли спецпідготовку з підривної справи у навчальному таборі у Ростовській області РФ.

Службою безпеки України розпочато кримінальне провадження за ст.113 (диверсія) Кримінального кодексу України.

Зазначимо, за підрахунками "Укрзалізниці", вартість нових прогонових споруд підірваного залізничного мосту в Запорізькій області становитиме щонайменше 3 млн грн, ще стільки ж коштуватиме їх встановлення.

Нагадаємо, в ніч на 24 червня 2014 р. невстановленими особами був здійснений підрив залізничного шляхопроводу на 252-му кілометрі перегону "Ореховська - Мала Токмачка" (Запорізька обл.).

Вибухом були пошкоджені перша опора, металеві конструкції і дерев'яні бруси одного з прольотів моста. На момент підриву потягів на вказаній ділянці не було. Постраждалих немає.