ua en ru

СБУ в Запоріжжі затримала бойовика ДНР "Короля", готував теракти в місті

Служба безпеки України 6 січня затримала бойовика так званої "Донецької народної республіки" на прізвисько "Король", який готував теракти в Запоріжжі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Встановлено, що 35-річний бойовик, житель Запорізької області, який добровільно набув незаконне збройне формування "Схід" в червні ц. р. Йому видали зброю і відправили охороняти захоплене терористами адміністративна будівля Донецька. Крім того, "Король» разом з іншими бойовиками здійснював збройні напади на мирне населення і українських військових на території Донеччини. Забезпечення їх злочинної діяльності здійснювали особисто ватажки бандформувань - постачали кулемети "Скеля", автоматичні гранатомети (АГС) і гранатами РГД-5", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що "Король" за завданням терористів ДНР почав підготовку до скоєння терактів і диверсій на об'єктах життєзабезпечення Запоріжжя із застосуванням зброї та вибухівки. Зловмисники планували залякати населення і дестабілізувати ситуацію в мирному регіоні.

"Бойовик "Король" шукав спільників, які повинні були спостерігати за українськими блокпостами і збирати дані про охорону об'єктів інфраструктури Запоріжжя. Свої звіти про виконання завдань диверсанти повинні були надсилати кураторам-терористам", - додали в прес-службі.

Зараз відносно затриманого проводяться слідчі дії в рамках кримінального провадження щодо ч. 1 ст. 258-3 Кк України, він перебуває під вартою.

Нагадаємо, в Маріуполі СБУ затримала учасника бандформування "Сват", готував теракти в місті.