ua en ru

СБУ в районі Лисичанська виявила схованку бойовиків з вибухівкою і зброєю

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) 1 жовтня в районі міста Лисичанськ Луганської області виявила схованку бойовиків з вибухівкою і зброєю.

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) 1 жовтня в районі міста Лисичанськ Луганської області виявила схованку бойовиків з вибухівкою і зброєю. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зокрема встановлено, що схованку облаштували громадяни України, мешканці Лисичанська, які входять до складу саперної роти бандформування під керівництвом терориста Ігоря Безлера по кличці "Бєс".

Наголошується, що зі схованки вилучили 48 кг пластиду, 6 тротилових шашок, 135 детонаторів, протипіхотні міни МОН-50, протитанкові міни ТМ-62М, автомати зі спорядженими магазинами до них, близько півтори тисячі набоїв до автоматичної зброї, а також 23 карти місцевості, записна книжка з контактами бойовиків, дані про об'єкти інфраструктури регіону з GPRS-прив'язкою.
На даний момент тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше контррозвідка СБУ затримала у Сєвєродонецьку Луганської області місцевого жителя, громадянина України "З", 1996 р. н., який вів антиукраїнську агітацію в соціальних мережах і підбурював приєднуватися до бойовиків самопроголошеної "Луганської народної республіки" для участі в терористичній діяльності.