ua en ru

СБУ у Києві затримала двох осіб, причетних до незаконної трансплантації органів

У Києві співробітники СБУ та міліції затримали двох громадян України, що входили до транснаціонального організованого злочинного угруповання, яке спеціалізувалося на незаконній трансплантації органів людини.

У Києві співробітники СБУ та міліції затримали двох громадян України, що входили до транснаціонального організованого злочинного угруповання, яке спеціалізувалося на незаконній трансплантації органів людини. Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Зловмисники вербували потенційних донорів із числа малозабезпечених мешканців сільської місцевості та відправляли людей до країн Азії й Латинської Америки для проведення незаконних операцій з трансплантації органів", - йдеться у повідомленні.
Як зазначається, протягом 2010-2014 рр. зловмисники переправили за кордон близько 50 громадян України, Азербайджану, Вірменії, Литви та Російської Федерації.

В СБУ повідомили, що затриманим оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, в 2012 р. МОЗ України планував доопрацювати законопроект про донорство після обговорення його з громадськістю.