ua en ru

СБУ викрила підприємців, які продавали вивезене бойовиками із зони АТО зброю

СБУ викрила підприємців, які продавали вивезене бойовиками із зони АТО зброю Джерело фото:EPA

У Чернігівській області Служба безпеки України викрила злочинну групу, яка у змові з бойовиками організувала торгівлю вогнепальною зброєю, вивезених із зони бойових дій в Донецькій області. Про це йдеться в повідомленні СБУ.

"Зловмисники організували підпільну торгівлю вогнепальною зброєю на території Чернігівської та Київської областей під прикриттям власних торгових закладів за продаж військової амуніції (бронежилети, каски, розвантаження). Злочинці встановили тісні контакти з незаконними військовими формуваннями, які діють на Сході України, і підшукували покупців зброї і боєприпасів", - йдеться в повідомленні.

19 грудня співробітники СБУ затримали двох жителів Чернігівської області та жителя р. Києва під час спроби реалізувати чергову партію зброї.

"В результаті оперативної роботи задокументовано спробу незаконно реалізувати 4 автомата АК-47" (калібру 7.62 мм), пістолети "ТТ" та ПМ і майже 500 патронів, які були вилучені правоохоронцями", - розповіли в СБУ.

Під час обшуків у квартирах та у магазині військової амуніції, що належить затриманим особам, були виявлені і вилучені АГС, 66 гранат "Ф-1", 3 автомати АК-47" і магазини до них, майже 1500 патронів різного калібру, а також 60 тис. дол.

Нагадаємо, раніше в Одесі затримано диверсант, який планував вчинення терактів і захоплення адмінбудівель у регіоні.

В Авдіївці за підозрою в пособництві терористам затриманий громадянин Росії.