ua en ru

СБУ запобігла терактам на виборчих дільницях Луганської області

Служба безпеки України спільно з військовослужбовцями Збройних сил знайшла в Луганській області схованку зі зброєю, з допомогою якого бойовики "Луганської народної республіки" планували здійснити теракти на виборчих дільницях області.

Служба безпеки України спільно з військовослужбовцями Збройних сил знайшла в Луганській області схованку зі зброєю, з допомогою якого бойовики "Луганської народної республіки" планували здійснити теракти на виборчих дільницях області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"21 жовтня 2014р. у Луганській області співробітники СБУ спільно з військовослужбовцями ЗС України виявили схованку з великим арсеналом зброї, облаштований диверсійно-підривної групою, що входить до терористичної організації "ЛНР". СБУ попередила вчинення бойовиками, з використанням цього озброєння, терористичних актів на виборчих дільницях Станично-Луганського та Новоайдарського районів під час проведення позачергових парламентських виборів", - йдеться в повідомленні.

У законспірованому підземному сховищі в лісосмузі в с.Передольське Станично-Луганського району правоохоронці вилучили "РПГ-7", шість "РПГ-26", три кумулятивних снаряда "ПГ-7Л" з запалами, 20 гранат "РПГ-5" і більше двох тисяч патронів автомата Калашникова.

У повідомленні наголошується, що диверсанти планували використовувати зброю для обстрілу адміністративних будівель, де розміщені дільничні виборчі комісії (передусім, сільських шкіл і будинків культури), нападів на українську військову бронетехніку і правоохоронців, задіяних у забезпеченні громадського порядку під час проведення виборів.

В даний час вживаються оперативні заходи для встановлення та затримання всіх учасників розвідувально-диверсійної групи.

Нагадаємо, СБУ затримала диверсійні групи, які готували терористичні акти на території Одеської та Дніпропетровської областей.