ua en ru

СБУ називає безпрецедентної за масштабами хакерську атаку на сайт НАБУ

Хакерська DDoS атака на сайт Незалежної асоціації банків України (НАБУ) є безпрецедентною за своїми масштабами, заявили представники Служби безпеки України (СБУ) і фахівці банків в області інформаційної безпеки.

Хакерська DDoS атака на сайт Незалежної асоціації банків України (НАБУ) є безпрецедентною за своїми масштабами, заявили представники Служби безпеки України (СБУ) і фахівці банків в області інформаційної безпеки. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Згідно з повідомленням, сайт НАБУ з суботи 7 лютого піддається атакам хакерів. Порівняно з початком атаки, в пікові моменти вона посилювалась на кілька порядків, а сумарний створюваний трафік становив близько 30 Гбіт/сек.

За оцінками IT-фахівців, для організації атаки такого рівня треба залучати значні технічні ресурси. Масштабність свідчить про те, що її здійснюють не аматори, а хакери з високим рівнем підготовки, послуги яких коштують дуже дорого.

У НАБУ констатують, що DDoS атака почалася буквально через день після оприлюднення позиції асоціації банків про загрози та ризики, пов'язані з діяльністю незаконних пунктів обміну валюти. Ініціатива НАБУ прямо зачіпає фінансові інтереси серйозних тіньових гравців на валютному ринку. Пропоноване НАБУ посилення контролю на ринку пунктів обміну валюти, спрямоване на захист інтересів клієнтів, ставить під загрозу незаконні операції і заробітки.