ua en ru

Самопроголошена ЛНР опублікувала список загиблих у зіткненнях 2 червня в Луганську

Самопроголошена "Луганська Народна республіка" опублікувала список загиблих у результаті авианападения на Луганську областноую державну адміністрацію, а також під час бою в районі прикордонного загону 2 червня.

Самопроголошена "Луганська Народна республіка" опублікувала список загиблих у результаті авианападения на Луганську обласну державну адміністрацію, а також під час бою в районі прикордонного загону 2 червня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЛНР.

Самопроголошена ЛНР опублікувала список загиблих у зіткненнях 2 червня в Луганську

Раніше ЛНР вже заявляла про 8 загиблих і 28 поранених в результаті авианападения українських військових на Луганську обласну державну адміністрацію 2 червня 2014 р.

При цьому офіцер антитерористичної операції Олексій Дмитрашковский заявив, що вибух в Луганській ОДА стався всередині будівлі, ніякого обстрілу зовні не було. Сьогодні ж спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні заявила, що будівля Луганської ОДА була все-таки обстріляна ракетами, випущеними з літака.

Зазначимо, що Міністерство закордонних справ Росії вважає авианападение на Луганськ зривом Женевських домовленостей від 17 квітня.

Нагадаємо, також у Луганську українські прикордонники з 4-х ранку протягом близько 17 годин відбивали атаки представників ЛНР. В рамках взаємодії на допомогу прикордонникам прямували винищувачі сил АТО, проте вести прицільний точковий вогонь в місті вони повноцінно не змогли. Так, за словами голови Державної прикордонної служби Миколи Литвина в ході штурму управління Луганського прикордонного загону 2 червня вбито 9 ополченців, 28 поранено.