ua en ru

Саакашвілі проходить по кримінальній справі про розгром телекомпанії, - прокуратура Грузії

Екс-Президент Грузії Михайло Саакашвілі проходить по кримінальній справі щодо розгрому телекомпанії "Імеді" і вилучення власності у мільярдера Бадрі Патаркацишвілі.

Екс-Президент Грузії Михайло Саакашвілі проходить по кримінальній справі щодо розгрому телекомпанії "Імеді" і вилучення власності у мільярдера Бадрі Патаркацишвілі. Про це 28 липня заявила головна прокуратура Грузії, повідомляють "Новини Грузії".

"Справа стосується розгону мітингувальників 7 листопада 2007 року, розгрому телекомпанії "Імеді" та заволодінні майном, що належить Аркадія (Бадрі) Патаркацишвілі", - йдеться у заяві прокуратури.

У цій справі також проходять колишній міністр внутрішніх справ Вано Мерабішвілі, колишній генеральний прокурор Зураб Адеішвілі, колишній міністр оборони Давид Кезерашвілі і колишній мер Тбілісі Гігі Угулава.

Слідство ведеться за частиною 3 статті 333 КК Грузії (перевищення службових повноважень, з приниженням особистого гідності потерпілого). Стаття передбачає позбавлення волі до восьми років.

Звинувачення у цій справі поки не пред'явлені.

Раніше прокуратура призначила на 11.00 у понеділок допит Михайла Саакашвілі, вимагаючи його повернення в Грузію. Саакашвілі у відповідь розповсюдив заяву, в якій звинуватив нинішня влада Грузії у політичному переслідуванні опонентів, і зазначив, що не збирається "брати участь у цьому фарсі".