ua en ru

Російські війська здійснюють наступальні дії на території України, - ІС

Російські війська здійснюють наступальні дії на території України, - ІС

Російські війська здійснюють наступальні дії на території України. Про це у своєму Facebook повідомляє керівник громадської групи "Інформаційне спротив" Дмитро Тимчук.

"Ситуація в зоні ведення бойових дій залишається надзвичайно складною. Російські війська і терористи здійснюють наступальні дії, отримуючи нові підкріплення з території РФ", - пише Тимчук.

Так, за даними ІС, на зайнятій в Україні території російські війська виставляють блокпости і обладнують опорні пункти. "Скупчення підрозділів ЗС РФ зафіксовано в районах н.п.Василівка, Роздольне та Комсомольське", - зазначає Тимчук.

За його даними, в Красному Лучі Луганської області місцеві влади отримали вказівку від представників ЗС РФ виділити ділянку землі для поховання загиблих. "За нашими даними, йдеться про загиблих російських військовослужбовців", - повідомляє Тимчук.

При цьому, як зазначає ІС, українські війська проводять перегрупування сил, підтягуючи резерви і завдаючи противнику удари. "Нашими військами знищена 1 од. БМ-21 "Град" та кілька одиниць автомобільної техніки супротивника", - повідомляє Тимчук.

Позиції українських військ обстріляні в районах н.п.Тоненьке, Станиця Луганська і Весела Гора. З території Росії здійснено обстріл підрозділів сил АТО з РСЗВ "Смерч".

Крім того, за даними ІС, поблизу н.п.Ленино із засідки російськими військовослужбовцями була обстріляна медична колона українських військ. "Автомобілі колони мали відповідне маркування", - зазначає Тимчук.

Нагадаємо, з квітня 2014 р. українські влади проводять на Донбасі антитерористичну операцію проти проросійських сепаратистів і бойовиків. 28 серпня 2014 р. Президент України Петро Порошенко звинуватив Росію в прямому військовому вторгненні на територію України.