ua en ru

Розслідування аварії Boeing на Донбасі буде продовжуватися весь 2015 р., - прокурор Нідерландів

Розслідування аварії Boeing на Донбасі буде продовжуватися весь 2015 р., - прокурор Нідерландів

Розслідування аварії малайзійського Boeing-777 на сході України триватиме протягом усього наступного року. Про це повідомив прокурор Нідерландів Фред Вестербеке, передає прес-служба СБУ.

На думку Вестербеке, розслідування, яке є необхідним для одержання ясності в цій справі, є складним і вимагає багато часу. За попередніми даними, розслідування цієї катастрофи триватиме протягом усього наступного року.

"Остаточною метою для нас є те, щоб суд на відкритому засіданні було встановлено, що не може бути ніякого сумніву в тому, що підозрюваний або підозрювані, які постануть перед судом, є винними в авіакатастрофі", - зазначив голландський слідчий.
За його словами, слідство покладено відповідальність представити суду незаперечні докази.

Слідчі підкреслюють, що буде проведено детальне розслідування можливості застосування ракетної установки БУК, яка відноситься до зенітно-ракетних комплексів середньої дальності російського виробництва. У той же час слідство повинно виключити можливість застосування іншого виду зброї.

Відзначимо, раніше в СБУ повідомили, що найближчим часом будуть оприлюднені звернення співголів комісії з краху Boeing-777.

Президент України Петро Порошенко сподівається на оприлюднення даних про розслідування катастрофи Boeing в першій половині 2015 р.

Нагадаємо, Boeing-777, що слідував рейсом з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії під Донецьком 17 липня. На борту лайнера перебували 298 чоловік, всі вони загинули.