ua en ru

Прокуратура порушила справу проти голови Держводагентства за виділення 24 млн грн на роботи біля "Межигір’я"

Прокуратурою Київської області відкрито кримінальне провадження стосовно голови Державного агентства водних ресурсів України (Держводагентства) Василя Сташука, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Прокуратурою Київської області відкрито кримінальне провадження стосовно голови Державного агентства водних ресурсів України (Держводагентства) Василя Сташука, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України

"В ході розслідування встановлено, що протягом 2011-2012 років було безпідставно виділено бюджетні кошти у розмірі понад 24 млн грн на проведення берегоукріплення Київського водосховища у районі с. Нові Петрівці біля резиденції колишнього Президента України "Межигір'я". Державні гроші були витрачені не зважаючи на те, що найбільшого руйнування на той час зазнавала берегова лінія Кременчуцького та Каневського водосховища", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у ГПУ, за клопотанням прокуратури Київської області, Печерським райсудом м. Києва посадовця відсторонено від посади. Крім того, судом також обрано запобіжний захід відносно підозрюваного у вигляді домашнього арешту.

Водночас 12 вересня 2014 р. у цьому кримінальному провадженні прокуратурою Київської області повідомлено про підозру у зловживанні владою першому заступнику голови Держводагенства, який безпосередньо погодив виділення вказаних коштів на берегоукріплення.

Розслідування у вказаному провадженні триває і знаходиться на контролі у генерального прокурора України Віталія Яреми.

Нагадаємо, Державна виконавча служба Вишгородського районного управління юстиції повернула до державної власності 135 га земель, на яких розташована резиденція колишнього Президента України Віктора Януковича "Межигір'я".