ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом руйнування будинку-пам'ятки по вул. Щекавицькій у Києві

Прокуратура Подільського району Києва відкрила кримінальне провадження за фактом руйнування триповерхового будинку по вул. Щекавицькій, 19/33, який є пам'яткою XIX століття.

Прокуратура Подільського району Києва відкрила кримінальне провадження за фактом руйнування триповерхового будинку по вул. Щекавицькій, 19/33, який є пам'яткою XIX століття. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

"Прокуратура Подільського району м. Києва відкрила кримінальне провадження щодо керівників двох приватних фірм , злочинні дії яких призвели до пошкодження і руйнування старовинної будівлі в історичній частині Подолу", - повідомляє прес-служба.

Прокуратура встановила, що триповерховий будинок по вул. Щекавицькій, 19/33 з 2008 р. знаходиться у власності двох приватних товариств.

"Згідно з умовами договорів , укладених з Головним управлінням культурної спадщини КМДА, керівники цих фірм зобов'язувалися охороняти пам'ятник , утримувати його в належному стані, проводити необхідні реставраційні та ремонтні роботи. Протягом 2008-2013 рр. В порушення своїх зобов'язань зазначені посадові особи не вжили жодних заходів для збереження цього об'єкта, що призвело до пошкодження і фактичного руйнування споруди, його зовнішніх і внутрішніх стін, покрівлі, а також декоративного оздоблення та ліплення", - повідомляє прес-служба.

Прокуратура також готує позови до приватних підприємств про розірвання договорів купівлі-продажу культурного пам'ятника і повернення його столичній громаді.