ua en ru

Прокуратура вимагає повернути державі землі двох резиденцій Януковича у Київській області

Прокуратура вимагає повернути державі землі двох резиденцій Януковича у Київській області.

Прокуратура Київської області пред'явила до суду позов з вимогою скасувати всі незаконні рішення органів влади та витребувати з незаконного володіння на користь держави землі резиденцій екс-президента "Акація" та "Острів" в Сухолуччі (Київська область) загальною площею 13 га. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Ринкова вартість земель становить понад 5 млн грн.

Як зазначають у прокуратурі, перевіркою встановлено, що у 2007 р. Київська ОДА вилучила землю у Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства на території Сухолуцької сільської ради у Вишгородському районі. Ці землі передали у власність 14 мешканцям різних областей України, які упродовж кількох днів відчужили ділянки товариству "Дом Лесника". У 2009 році цільове призначення земель незаконно було змінено для будівництва та обслуговування готельно-ресторанного комплексу.

"Вилучення лісових земель проведено з порушенням вимог Земельного кодексу України, адже проведено не уповноваженим органом, а також при цьому порушено порядок зміни цільового призначення земель", - пояснюють у прес-службі.

Зазначимо, згідно з інформацією у ЗМІ, на землі, яка належить "Дому лісника" в Сухолуччі, розташований так званий "мисливський будиночок" відстороненого Президента України Віктора Януковича, побудований в 2010-2011 роках.