ua en ru

Прокуратура просить суд повернути державі 15 тис. га мисливських угідь сина Пшонки

Фастівська міжрайонна прокуратура просить Господарський суд Київської області розірвати договір оренди і повернути державі мисливські угіддя загальною площею 15 тисяч гектарів, якими користувався, зокрема, син колишнього генерального прокурора України Віктора Пшонки Артем і його оточення.

Фастівська міжрайонна прокуратура просить Господарський суд Київської області розірвати договір оренди і повернути державі мисливські угіддя загальною площею 15 тисяч гектарів, якими користувався, зокрема, син колишнього генерального прокурора України Віктора Пшонки Артем і його оточення. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури.

Перевіркою встановлено, що у 2011 році лісову ділянку у Фастівському районі Київської області передано в оренду на 25 років ТОВ "Укрміськбудпроект". На території мисливських угідь знаходиться незавершена споруда, лазня і котельня.

"Однак, згідно із законодавством, користувачі мисливських угідь мають право тільки за згодою власників або користувачів земельних ділянок, будувати на території необхідні будівлі та споруди. А документи дозвільного характеру на початок виконання будівельних та інших робіт у підприємства відсутні", - наголошується у повідомленні.

Тобто, за даними прокуратури, всупереч вимогам закону орендар без дозволу постійного землекористувача ДП "Фастівське лісове господарство" пошкодив лісові насадження і почав будівництво капітальних споруд.