ua en ru

Прокуратура перекваліфікувала справу щодо підпалу "Жовтня" у хуліганство

Прокуратура перекваліфікувала справу щодо підпалу "Жовтня" у хуліганство Джерело фото:twitter.com/Vsevolod Chernozub
Прокуратура Подільського району м. Києва погодила рішення слідчого міліції про зміну правової кваліфікації у кримінальному провадженні щодо підпалу у столичному кінотеатру "Жовтень".

Прокуратура Подільського району м. Києва погодила рішення слідчого міліції про зміну правової кваліфікації у кримінальному провадженні щодо підпалу у столичному кінотеатру "Жовтень". Про це заявив заступник прокурора Подільського району м. Києва Ярослав Ущапівський, повідомила прес-служба прокуратури м. Києва.

Ущапівський пояснив, що з початку відомості про пожежу у кінотеатрі були внесені до ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна).

"Однак, у ході досудового розслідування встановлено, що підозрювані не мали на меті знищувати майно. Вони лише хотіли зірвати показ фільму. У зв'язку з цим слідчим міліції було прийнято рішення перекваліфікувати дії зловмисників зі статті "Умисне знищення або пошкодження майна" на статтю "Хуліганство"", - сказав він.

Ущапівський також додав, що зазначене рішення було погоджено з процесуальним керівником і є законним та обґрунтованим.

Нагадаємо, за підозрою у підпалі кінотеатру "Жовтень" правоохоронці затримали двох студентів 20-ти та 24-х років, які визнали свою провину і наразі перебувають під домашнім арештом.

У рамках розслідування злочину слідчими призначено близько 15 експертиз.

Нагадаємо, Київська міськрада залишила кінотеатр "Жовтень" у комунальній власності і прийняля порядок фінансування реконструкції, за відповідне рішення проголосував 81 депутат.