ua en ru

Прокуратура порушила справу проти екс-заступника глави АПУ Портнова за підозрою в незаконному отриманні посади завкафедри

Прокуратура м. Києва зареєструвала кримінальні провадження проти екс-заступника глави Адміністрації Президента України Андрія Портнова за підозрою в незаконному отриманні посади завкафедри.

Прокуратура м. Києва зареєструвала кримінальні провадження проти екс-заступника глави Адміністрації Президента України Андрія Портнова за підозрою в незаконному отриманні посади завкафедри. Про це повідомила прес-служба прокуратури м. Києва.

Як повідомили у прокуратурі, Портнов у червні 2010 р. використовуючи своє службове становище, незаконно очолив кафедру конституційного права Київського національного університету імені Т. Шевченка, а також заволодів коштами університету.

"Він жодного разу не з'являвся на лекціях, але при цьому отримував зарплату", - пояснив заступник прокурора міста Києва Андрій Приз.

Крім того, з метою незаконного впливу на судову систему України вже як представник вищого навчального закладу Портнов став членом Вищої ради юстиції.

За цими фактами проти Портнова розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).