ua en ru

Прокуратура оскаржила звільнення екс-нардепа Лозинського і порушила справу проти керівництва колонії

Прокуратура Київської області внесла апеляційну скаргу на рішення Бориспільського міськрайонного суду про звільнення від подальшого відбування покарання колишнього народного депутата від фракції "Блок Юлії Тимошенко" Віктора Лозинського за станом здоров'я.

Прокуратура Київської області внесла апеляційну скаргу на рішення Бориспільського міськрайонного суду про звільнення від подальшого відбування покарання колишнього народного депутата від фракції "Блок Юлії Тимошенко" Віктора Лозінського (на фото) за станом здоров'я. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури.

Прокуратура вважає рішення суду незаконним у зв'язку з тим, що в суді не було доведено, що захворювання, вказані у медичній документації щодо засудженого, становлять загрозу його життю і роблять неможливим подальше перебування в місцях позбавлення волі.

Разом з тим, як наголошується, судом не було задоволено клопотання прокуратури про виклик до суду експертів, які могли б надати додаткові пояснення про стан здоров'я Лозинського і можливості його лікування в колонії.

Крім того, прокуратура вважає, що виправний заклад незаконно випустив засудженого, оскільки державним обвинуваченням у встановлені законом терміни внесена апеляція, а ухвала суду не набрала чинності.

За вказаним фактом прокуратура області відкрила кримінальне провадження щодо посадових осіб Бориспільської виправної колонії №119 по 1 ч. ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Нагадаємо, 11 червня стало відомо, що колишній народний депутат України Віктор Лозинський за рішенням Бориспільського міськрайонного суду достроково звільнений з в'язниці за станом здоров'я.

За словами голови Державної пенітенціарної служби України Сергія Старенького, в основу рішення суду лягли висновки лікарів та експертів, яких залучив до справи суддя. При цьому, як Старенький підкреслює, висновок медичної комісії самої пенітенціарної служби, які надавалися суду раніше, не містили дані, які давали б можливість суду звільнити Лозинського від відбування покарання.

20 квітня 2011 року Дніпровський райсуд Києва засудив Лозинського до 15 років позбавлення волі за вбивство громадянина Валерія Олійника в мисливських угіддях в Голованівському районі Кіровоградської області 16 червня 2009 р.