ua en ru

Прокуратура оголосила в розшук офіцера Сумського гарнізону за розкрадання 4,3 млн грн

Прокуратура оголосила в розшук офіцера Сумського гарнізону за розкрадання 4,3 млн грн
Прокуратура оголосила в розшук офіцера Сумського гарнізону за розкрадання 4,3 млн грн бюджетних коштів, призначених для забезпечення військовослужбовців.

Прокуратура оголосила в розшук офіцера Сумського гарнізону за розкрадання 4,3 млн грн бюджетних коштів, призначених для забезпечення військовослужбовців. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Начальник фінслужби однієї з військових частин Сумського гарнізону не вийшов з відпустки, після чого командир частини звернувся до військового прокурора гарнізону. Під час перевірки було встановлено, що разом з офіцером з рахунків військовій частині "зникли" 4,3 млн грн бюджетних коштів, призначених на грошове забезпечення військовослужбовців", - йдеться в повідомленні.

За вказаним фактом прокуратура внесла в Єдиний реєстр досудових розслідувань відомості за ч. 2 ст. 410 (заволодіння військовим майном військовою службовою особою із зловживанням службовим становищем, що заподіяло істотну шкоду) та за ч. 2 ст. 366 (службова підробка) КК України.

Встановлено, що начальник фінансової служби підробив підпис командира частини і надав в органи державного казначейства первинні фінансово-платіжні документи, на підставі яких на рахунку одного з банків було перераховано бюджетні кошти на вказану суму.

В подальшому ці кошти шляхом підробки поіменного банківського реєстру були виведені з установи банку та зараховані на карткові рахунки підозрюваного та інших осіб, а сам розкрадач перетнув кордон з Росією, де проживають його родичі.

У ГПУ зазначили, що затриманому повідомлено про підозру, і він оголошений в розшук. Зараз проводиться комплекс слідчих дій, спрямованих на встановлення місцезнаходження підозрюваного і з'ясування всіх обставин вчинених кримінальних правопорушень.

Нагадаємо, сьогодні Служба безпеки України порушила справу за фактом розкрадання з "Ощадбанку" 700 млн грн.