ua en ru

Прокуратура направила в суд перше звинувачення проти начальника відділення ДАІ за переслідування учасників Автомайдана

Слідчі прокуратури Київської області направили до суду перший обвинувальний акт стосовно начальника відділення Державної автомобільної інспекції (ДАІ) одного з районних відділів ГУ МВС України в Київській області за ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) за переслідування учасників Автомайдану.

Слідчі прокуратури Київської області направили до суду перший обвинувальний акт стосовно начальника відділення Державної автомобільної інспекції (ДАІ) одного з районних відділів ГУ МВС України в Київській області за ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) за переслідування учасників Автомайдану. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Зокрема встановлено, що начальник відділення ДАІ в період протестних акцій, що почалися в листопаді 2013 року, у порушення вимог чинного законодавства вніс до протоколи про адміністративні правопорушення завідомо неправдиві відомості про нібито невиконання 13-ма власниками транспортних засобів вимог про зупинку та порушенні ними у зв'язку з цим вимог п. 2.4 Правил дорожнього руху, за що передбачена відповідальність за ст. 122-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Робота над встановленням обставин скоєння аналогічних правопорушень щодо інших учасників акцій протесту триває.

Нагадаємо, за даними радника міністра внутрішніх справ України Антона Геращенко, екс-командир спецроти "Беркута" Дмитро Садівник, підозрюваний у вбивстві 39 активістів Евромайдана, пропав і оголошений у розшук.