ua en ru

Прокуратура направила до суду обвинувальні вироки 4 військовим за відмову їхати в зону АТО

Військова прокуратура центрального регіону України направила до суду обвинувальні акти про непокору 4 військовослужбовців, які відмовилися відбути в зону АТО.

Військова прокуратура центрального регіону України направила до суду обвинувальні акти про непокору 4 військовослужбовців, які відмовилися відбути в зону АТО. Про це повідомляє прес-служба ВПЦРУ.

Як повідомляється, прокуратура закінчила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом відмови військовослужбовців однієї з військових частин Чернігівського гарнізону виконувати бойовий наказ командира підрозділу про відбуття у зону проведення АТО.

Обвинувальні акти у відношенні чотирьох військовослужбовців направлені в суд, вони підозрюються в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 402 КК України (непокора, вчинена групою осіб, карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років).

Раніше за клопотанням військової прокуратури судом у відношенні зазначених підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, прокуратура порушила справу проти командування сил АТО з-за подій на 32-му блокпосту під Смілим.