ua en ru

Прокуратура направила в суд обвинувачення проти інформатора ДНР

Прокуратура Київської області направила до суду обвинувальний акт проти громадянина України, який брав активну участь у діяльності терористичної організації "Донецька народна республіка". Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

Відзначається, що терорист був затриманий у вересні 2014 р. за підозрою у скоєнні незаконного придбання, носіння та зберігання вибухового пристрою.

"У ході слідства встановлено причетність підозрюваного до терористичної організації ДНР, в лавах якої він перебував протягом травня-вересня цього року. Зокрема, чоловік надавав керівникам зазначеної організації розвідувальні дані про місцезнаходження блокпостів і укріплень, а також про переміщення військових та військової техніки української армії", - йдеться в повідомленні.

Злочинцеві загрожує позбавлення волі від 8 до 15 років за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 258-3 (участь або створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, СБУ затримала двох бойовиків батальйону "Схід" і агітатора ДНР в Донецькій області.