ua en ru

Прокуратура направила до суду справу стосовно працівника одного зі столичних банків за привласнення понад 38 млн грн

Прокуратура направила до суду справу стосовно працівника одного з банків Києва за привласнення понад 38 млн грн.

Прокуратура направила до суду справу стосовно працівника одного з банків Києва за привласнення понад 38 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Шевченківського району Києва.

"Прокуратура Шевченківського району столиці направила до суду обвинувальний акт стосовно працівника одного зі столичних банків, який шахрайським шляхом привласнив понад 38 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Під час досудового слідства встановлено, що службовець протягом 6 років перераховував кошти нібито від імені клієнтів банку на рахунки підставних осіб. За кожну таку операцію ці особи отримували по 500 грн, а перераховані кошти повертали організатору даної угоди. Таким чином зловмисник вивів і присвоїв з рахунку банку більше 38 млн грн, чим завдав значної шкоди клієнтам банку.

Зараз екс-працівнику банку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 364-1 (зловживання службовими повноваженнями) та ч. 2 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ) КК України та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.