ua en ru

Прокуратура Львівської області передала в суд справу росіянина, підозрюваного в шпигунстві

Прокуратура Львівської області передала в суд справу росіянина, підозрюваного в шпигунстві
Прокуратура Львівської області передала в суд справу громадянина Росії, якого 30 жовтня затримали за підозрою в шпигунстві.

Прокуратура Львівської області передала в суд справу громадянина Росії, якого 30 жовтня затримали за підозрою в шпигунстві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

В ході розслідування було встановлено, що підозрюваний намагався створити агентурну мережу з числа колишніх військовослужбовців з метою збору інформації, яка становить державну таємницю, зокрема, по чисельності і кадрового складу військовослужбовців у зоні проведення антитерористичної операції.

В ході санкціонованого обшуку в його квартирі було виявлено та вилучено вогнепальну зброю.

"За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, розслідування у кримінальному провадженні щодо цієї особи завершено. Обвинувальний акт відносно нього за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 114, ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України (замах на злочин, шпигунство і незаконне зберігання зброї) 30 жовтня прокуратурою Львівської області затверджено та направлено до суду для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні.

Згідно чинного законодавства, йому загрожує позбавлення волі строком від 10 до 15 років.

Нагадаємо, 30 липня у Львові громадянина РФ був затриманий співробітниками СБУ при спробі отримати дані про відрядження військових в район АТО.