ua en ru

При закупівлю номерних знаків для МВС вчинені спекуляції на 34,4 млн грн, - Аваков

При закупівлю номерних знаків для МВС вчинені спекуляції на 34,4 млн грн, - Аваков Джерело фото:facebook.com/Арсен Аваков
Міністерства внутрішніх справ встановило спекуляції при закупівлі Казенним науково-виробничим об'єднанням "Форт" номерних знаків для міністерства на 34,4 млн грн.

Міністерства внутрішніх справ встановило спекуляції при закупівлі Казенним науково-виробничим об'єднанням "Форт" номерних знаків для міністерства на 34,4 млн грн. Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава МВС Арсен Аваков.

Він зазначив, що постачання номерних знаків МВС "Форт" здійснювало через офшорну компанією.

"Аналізом цін на світових ринках на аналогічні вироби (алюмінієві заготовки з нанесенням світловідбиваючої плівки і відповідних логотипів) встановлено, що вартість пари таких заготовок не перевищувала 3 євро, при тому що КНВО "Форт" було придбано по 7 євро. Як наслідок, КНВО "Форт" зайво витрачено коштів на загальну суму 34,4 млн грн", - написав він.

Аваков повідомив, що подібні корупційні схеми існували у різних сферах - починаючи від ненадходження коштів до бюджету, переплат заробітної плати, зайвого списання пального на непрацюючий автотранспорт.

"В ГУМВС в Київській області надання громадянам адміністративних послуг, пов'язаних з реєстрацією, перереєстрацією та зняттям з обліку транспортних засобів, протягом 2012-2013 рр здійснювалося центрами надання послуг при УДАІ без оплати їх вартості. В наслідок чого, державним бюджетом недоотримано коштів на загальну суму 13,6 млн грн", - зазначив міністр.

В цьому ж ГУМВС не підтверджено видачу та списання бензину в кількості 364,3 тис. л на суму 3,3 млн грн.

Також, в ГУМВС в місті Києві встановлена недостача бронежилетів і спеціальних коштів на загальну суму 2,7 млн грн.

Нагадаємо, МВС підозрює ЄДАПС в отриманні незаконної вигоди в 96,6 млн грн при виготовленні закордонних паспортів.