ua en ru

При обстрілі автобуса з шахтарями в Луганській обл. загинули 4 людини, 16 поранені, - ДТЕК (доповнено)

При обстрілі автобуса з шахтарями, який стався в Луганській області 10 липня, загинули 4 людини, 16 поранено.

При обстрілі автобуса з шахтарями, який стався в Луганській області 10 липня, загинули 4 людини, 16 поранено. Про це на прес-конференції заявив генеральний директор компанії ДТЕК Максим Тимченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"4 загинули, 16 поранені, 2 знаходяться в реанімації, тому що важко поранені", - зазначив Тимченко.

Всього в автобусі було понад 40 осіб.

"Їхав автобус, в якому було понад 40 осіб, це третя зміна", - сказав Тимченко.

Він не зміг відповісти, хто обстріляв автобус.

"Я не знаю, під чий обстріл вони потрапили, тому що обстріли відбуваються регулярно", - зазначив Тимченко.

У свою чергу директор з видобутку вугілля компанії ДТЕК Андрій Смирнов повідомив, що сім'ям загиблих ДТЕК виплатить річний заробіток шахтарів.

"Ми виплачуємо річний заробіток сім'ї загиблих, ми виплачуємо тримісячний заробіток батькам", - зазначив Смирнов.

"Автобус, за 500 метрів від промислового майданчика їхав з чіткими розпізнавальними знаками "ДТЕК шахта "Червоний партизан". На ньому були білі прапори, це те, що було погоджено і обговорено ще в кінці червня, коли перший раз відновили роботу цієї шахти після шквального обстрілу з важких мінометів, що відбулося в ніч з 19 на 20 червня... Перший постріл був перед автобусом, який їхав на швидкості близько 60 км/год, другий через кілька секунд потрапив в переднє колесо і одразу загинув водій", - розповів Смирнов подробиці інциденту.

"Люди вистрибували на ходу з автобуса, який гальмуючи ще проїхав близько 5-10 метрів. В результаті загинули ті, хто був на передніх сидіннях, а потім далі обстріл тривав і наші працівники під шквальним вогнем рятували своїх колег, приїжджали швидкі і п'ять авто відвезли наляканих, але не постраждали, а ще 60 чоловік всю ніч просиділи на шахті. Ми не могли їх забрати, бо дорога прострілювалася", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання, хто обстріляв автобус, Смирнов заявив, що вночі не було видно.

"Я не знаю, з якого боку стріляли, вночі не видно, пострілів було багато, багато вибухів, стріляли до 23:30, коли вже темно, потім постріли припинилися. Так як вночі невідомо з якого боку буде стріляти снайпер, то ми не знайшли бажаючих і самі не зважилися забирати вночі загиблих, забрали трупи тільки вранці і людей, які чекали", - сказав Смирнов.

Нагадаємо, в Луганській області 10 липня близько 17:40 автобус, що перевозив гірників компанії ДТЕК шахтоуправління "Червонопартизанське" до місця роботи, потрапив під минометно-артилерійський обстріл.