ua en ru

Представники ЛНР не пропустили допомогу українським військовим на оточеному блокпосту в с. Сміле, - ОБСЄ

Представники "Луганської Народної Республіки" не пропустили гуманітарну допомогу українським військовим на оточеному блокпосту в с. Сміле.

Представники "Луганської Народної Республіки" не пропустили гуманітарну допомогу українським військовим на оточеному блокпосту в с. Сміле. Про це йдеться у звіті спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ за 24 жовтня.

Як повідомляється, 21 жовтня у с. Сміле Луганської обл. СММ ОБСЄ спостерігала зустріч представника сил АТО і представників "МВС" "Луганської Народної Республіки", які домовилися про створення гуманітарного коридору до оточеного контрольно-пропускного пункту української армії в селі.

"В с. Сміле (гуманітарний, - ред.) конвой увійшов на територію, контрольовану "ЛНР", де місцевий озброєний персонал "ЛНР" зупинив машину на останньому контрольно-пропускному пункті "ЛНР" перед позицією української армії. Після внутрішніх розбіжностей різних груп "ЛНР", місцевий особовий склад КПП "ЛНР" відмовив українському гуманітарного конвою в доступі до оточеного контрольно-пропускного пункту", - йдеться у звіті.

В ОБСЄ зазначили, що вантажівка українського гуманітарного конвою містив продовольство та зимовий одяг.

Нагадаємо, в штабі АТО заявляють, що 32й блокпост поблизу Смілого знаходиться під контролем сил АТО.