ua en ru

Представники Greenpeace заблокували бурову платформу "Газпрому" в голландському порту

Представники екологічної організації Greenpeace 27 травня заблокували бурову платформу "Газпрому" Saturn в голландському порту Ижмуйден, перешкоджаючи її відправлення для буріння на шельфі Арктики.

Представники екологічної організації Greenpeace 27 травня заблокували бурову платформу "Газпрому" Saturn в голландському порту Ижмуйден, перешкоджаючи її відправлення для буріння на шельфі Арктики. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Greenpeace.

Водолази скували ланцюгом опори платформи, позбавивши її можливості пересуватися. Інші активісти видерлися на установку і розгорнули банер "Врятуйте Арктику".

Як зазначається, сьогодні платформу планувалося відбуксирувати в порт Роттердам, щоб занурити її на судно і транспортувати до місця буріння - родовищу Газпрому "Долгинское" в Печорському морі.

"Газпром" почав освоєння арктичного шельфу з численними порушеннями законодавства. Платформа GSP Saturn ніколи раніше не бурила в північних морях та її характеристики не дозволяють безпечно працювати в екстремальних умовах Арктики. Одного разу неадекватний вибір "Газпромом" підрядника для буріння на шельфі вже призвів до катастрофи - катастрофи бурової "Кольська" в 2011 році", - пояснює причини протесту керівник енергетичної програми Greenpeace Росії Володимир Чупров.