ua en ru

Правоохоронці затримали чиновника "Одеської залізниці" за шахрайство з фінансовими ресурсами

Правоохоронці затримали посадовця ДП "Одеська залізниця" за вчинення шахрайства з фінансовими ресурсами, що спричинило збитки державі в сумі понад 7 млн грн.

Правоохоронці затримали посадовця ДП "Одеська залізниця" за вчинення шахрайства з фінансовими ресурсами, що спричинило збитки державі в сумі понад 7 млн грн. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

Як зазначається, Генеральною прокуратурою України здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем, вчинення шахрайства з фінансовими ресурсами та службового підроблення службовими особами ДП "Одеська залізниця" за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 222 КК України.

"Слідством встановлено, що один із заступників ДП "Одеська залізниця", використовуючи службове становище в інтересах банківських установ з метою одержання ними неправомірної вигоди, вчинив грубі порушення порядку залучення державним підприємством кредитів, унаслідок незаконного отримання яких та неправомірного витрачання державних коштів завдано збитки державним інтересам та інтересам вказаного підприємства на суму понад 7 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 21 жовтня вказаний посадовець затриманий та йому повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

"Наразі органом досудового розслідування вживаються вичерпні заходи, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення", - зазначають у ГПУ.

Нагадаємо, Головне управління по боротьбі з організованою злочинністю (ГУБОЗ) МВС викрило схему розкрадання державних коштів чиновниками залізниць, в результаті чого державі завдано збитків на суму понад 110 млн грн.