ua en ru

Пожежі в Австралії набули катастрофічного характеру

Австралія зіткнулася з катастрофічними пожежами, паралізувати ситуацію в кількох регіонах. Спекотна і суха погода, а також сильний вітер змусили владу відразу декількох штатів ввести режим надзвичайної ситуації.

У штаті Новий Південний Уельс зареєстровано близько 100 великих загорянь, передає ВВС. Вогонь загрожує 30 будинкам неподалік від вакуумі, влада почала евакуацію жителів деяких районів. Важка ситуація склалася і на території острівної штату Тасманія. Пожежні також борються з загоряннями в штаті Вікторія.

У зазначених регіонах раніше була введена заборона на розведення багать. Влада розпорядилася закрити всі національні парки і державні лісові масиви.

Раніше сильна пожежа був зафіксований в районі Яррабіна в 100 км від столиці Австралії Канберри. Крім того, займання почалося неподалік від електропідстанції, яка забезпечує функціонування ядерного центру в Лукас-Хайтс на південь від Сіднея.

Прем'єр-міністр Австралії Джулія Гіллард закликала співгромадян не втрачати пильності. "Термін" катастрофа "був використаний не просто так. Зараз дуже важливо, щоб люди перебували в безпеці, прислухалися до рекомендацій і попереджень місцевої влади. Це небезпечний день", - заявила політик. Напередодні вона відвідала Тасманію і виступила зі зверненням до жителів штату. "Я приїхала в Тасманію з єдиною метою - сказати жителям острова, що вся країна з ними в це дуже і дуже важкий час", - заявила прем'єр-міністр.

За минулу добу вогонь знищив в Тасманії близько 100 будинків. На щастя, в результаті інциденту ніхто не постраждав. Тим не менше, близько 100 осіб пропали безвісти, їх пошуки тривають.

Синоптики відзначають, що кожен день нового 2013 увійшов до двадцятки найбільш спекотних днів за всю історію спостережень. Протягом п'яти днів середня температура повітря не опускається нижче +39 градусів за Цельсієм.

Читайте також: У Тасманії через пожежі пропали безвісти понад 100 чоловік