ua en ru

Пошкоджений у Харкові пам'ятник Артему вже почали відновлювати, - мерія

Пошкоджений у Харкові пам'ятник Артему вже почали відновлювати.

Пошкоджений у Харкові пам'ятник Артему вже почали відновлювати. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

"Зруйнований сьогодні, 24 вересня, пам'ятник Артему вже віддали на відновлення в майстерню. Як повідомив заступник Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Ігор Терехов, сьогодні невідома група людей знову вчинила акт вандалізму, забувши про закон", - йдеться в повідомленні.

Терехов підкреслив, що Харків завжди з особливою увагою ставився до пам'ятників, і місто це довів в черговий раз, вивізши з тимчасово окупованої Севастополя пам'ятник гетьману Сагайдачному. Зараз в місті працюють над встановленням цього пам'ятника.

Також Терехов зазначив, що всі городяни мають право написати заяву і звернутися до міськради з пропозицією демонтувати той чи інший пам'ятник, але таке рішення може бути прийняте тільки за згодою всієї територіальної громади Харкова.

Нагадаємо, що сьогодні акту вандалізму піддався пам'ятник Артему, який знаходиться біля будівлі Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Василенко. Невідомі знесли металеву скульптуру з постаменту, на якому вона стояла, при цьому були пошкоджені шия і голова скульптури.

Пошкоджений у Харкові пам'ятник Артему вже почали відновлювати, - мерія