ua en ru

Порошенко присвоїв звання Героя України Ігорю Гордійчуку

Президент України Петро Порошенко указом № 816/2014 від 21 жовтня присвоїв звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" полковнику Ігорю Гордійчуку.

Президент України Петро Порошенко указом № 816/2014 від 21 жовтня присвоїв звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" полковнику Ігорю Гордійчуку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"Президент України Петро Порошенко підписав указ про присвоєння звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" полковнику Ігорю Гордійчуку", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Ігор Гордійчук брав участь у багатьох операціях під час антитерористичної операції. Він очолював загін спеціального призначення під час виконання завдань в тилу противника, командував боями по заняттю Савур-Могили.

Крім цього, Гордійчук особисто очолював загони спецназу, виконуючи завдання глибинної розвідки далеко за лінією фронту. Протягом 12 днів безперервних боїв полковник героїчно утримував позицію, незважаючи на поранення і контузію.

Нагадаємо, раніше Порошенко нагородив Гордійчука орденом Богдана Хмельницького II ступеня.