ua en ru

Порошенко сподівається на оприлюднення даних про розслідування катастрофи Boeing в першій половині 2015 р

Президент України Петро Порошенко сподівається на оприлюднення даних про розслідування катастрофи Boeing в першій половині 2015 р.

Президент України Петро Порошенко сподівається на оприлюднення даних про розслідування катастрофи Boeing в першій половині 2015 р. Про це він заявив в інтерв'ю австралійському телеканалу ABC.

"Я дуже сподіваюся, що в першій половині наступного року результати будуть опубліковані, що зробить необхідним негайні заходи щодо приведення до відповідальності тих, хто скоїв цей напад", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що у фахівців, які займаються розслідуванням, вже є супутниковий знімок моменту запуску ракети земля-повітря, якою був збитий малайзійський літак, з території Донецької області, підконтрольної бойовикам.

Нагадаємо, катастрофа Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала Лумпур, сталася 17 липня 2014 р. в Донецькій області. Країни Заходу і Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти.

Згідно з попереднім звітом про причини катастрофи літака, опублікованому на сайті Ради безпеки Нідерландів 9 вересня, Boeing-777 "розпався в повітрі, ймовірно, в результаті структурних пошкоджень, викликаних великою кількістю високоенергетичних об'єктів, які проникли в літак зовні".