ua en ru

Повномасштабних боїв цієї ночі в районі АТО не відбувалося, - Міноборони

Повномасштабних боїв цієї ночі в районі антитерористичної операції не відбувалося.

Повномасштабних боїв цієї ночі в районі антитерористичної операції (АТО) не відбувалося. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України

"Сьогодні російські ЗМІ поширили інформацію, посилаючись на якогось "представника влади ДНР", що нібито "зараз тривають повномасштабні бої в районі Слов'янська та Краматорська", створюючи сенсацію із заяви людини, яка діє спільно з терористами і збройними сепаратистами... За даними прес-секретаря начальника Генштабу ЗС України підполковника Олексія Дмитрашківського, повномасштабні бої цієї ночі не відбувалися", - йдеться в повідомленні.

У відомстві розповіли, що вночі зі стрілецької та снайперської зброї, підствольних гранатометів обстріляли табір військовослужбовців поблизу м. Ізюм (Харківська область). Військові відбили цей напад. В результаті протистояння отримали поранення двоє військовослужбовців Національної гвардії.

Цієї ж ночі також обстріляно чотири блокпости навколо Слов'янська, однак і тут військові дали відсіч бойовикам. В результаті обстрілу був легко поранений один з військовослужбовців, ще один отримав поранення середнього ступеня тяжкості. Для надання допомоги прибув вертоліт з військовими медиками.

Як повідомив раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, у результаті нічного нападу на табір Нацгвардії під Слов'янськом (Донецька область) загинув один сепаратист: "У нас без втрат. У нападників на табір Нацгвардії під Слов'янськом один убитий, один поранений".

Нагадаємо, за даними групи "Інформаційний спротив", в ході АТО у східних областях України втрати силовиків станом на 17 травня склали 24 убитих і близько 70 поранених. "У ході АТО були зафіксовані такі втрати: Збройні сили України - 16 осіб; СБУ - 3 особи; ВВ МВС (Національна гвардія) - 5 осіб", - повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук, додавши, що поранених налічується близько 70 осіб.