ua en ru

Підозрюваний у вчиненні вбивства у Великобританії громадянин України відмовляється спілкуватися з українськими дипломатами

Затриманий у Великобританії громадянин України, обвинувачений у вбивстві, відмовляється спілкуватися з українськими дипломатами. Про це сьогодні на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Посольство України в Лондоні неодноразово піднімало питання з приводу організації зустрічі з цим громадянином, в той же час він двічі від неї відмовився, що зафіксоване британськими слідчими органами", - сказав Перебийніс.

Він зазначив, що 22 липня 25-річному українцеві Павлу Лапшину були висунуті звинувачення у вбивстві пенсіонера, яке має ознаки тероризму. "Суд над українським громадянином повинен пройти сьогодні. Британська сторона забезпечила права українського громадянина, йому наданий адквокат і перекладач", - сказав Перебийніс.

Також, за його словами, британська поліція співпрацює з українськими правоохоронними органами з метою отримати додаткову інформацію про цього громадянина. Зокрема, представник британської поліції має намір відвідати Україну з цією метою.

Читайте також: У Великобританії громадянинові України пред'явлено звинувачення у вбивстві

Що стосується другого затриманого українця, то зараз він звільнений без висунення будь-яких звинувачень. "Зараз він виступає як свідок", - відзначив Перебийніс.