ua en ru

Перші два безпілотника ОБСЄ проходять митні процедури в Києві

Перші два безпілотника ОБСЄ, призначені для допомоги спостерігачам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі, прибули в Україну і на даний момент проходять митні процедури в Києві.

Перші два безпілотника ОБСЄ, призначені для допомоги спостерігачам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі, прибули в Україну і на даний момент проходять митні процедури в Києві. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі спецмиссии ОБСЄ в Україні.

"На даний момент два безпілотника прибули до Києва, де проходять розмитнення, оформлення документів. Ми також чекаємо прибуття команди, яка буде керувати ними", - повідомили в прес-службі.

При цьому в прес-службі уточнили, що ці безпілотники не будуть замінювати спостерігачів ОБСЄ на місцях, а будуть допоміжним елементом для моніторингу.

Водночас в прес-службі ще не прогнозують, коли безпілотники відправляться на Донбас для моніторингу.

Відзначимо, раніше сьогодні в російських ЗМІ з'явилася інформація, що на схід України вже прибули перші чотири безпілотника ОБСЄ.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що 5 жовтня в Україну повинні були прибути перші два безпілотника ОБСЄ, і наголосив на необхідності збільшення кількості безпілотних літальних апаратів ОБСЄ на Донбасі.