ua en ru

ОБСЄ вже 11 нарахувала російських "гумконвоїв" в Україну

ОБСЄ вже 11 нарахувала російських "гумконвоїв" в Україну

Місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі, яка розміщена в російських пунктах пропуску на українському кордоні "Гуково" і "Донецьк", зафіксувала, що з Росії в Україну прослідувало вже 11 російських так званих "гуманітарних конвоїв". Про це йдеться у звіті місії.

"19 і 21 грудня 2014 року два російських конвою перетнули кордон з Україною через пункт пропуску "Донецьк". Це були 10-й та 11-й російські конвої, які пройшли через пункт пропуску "Донецьк" з моменту прибуття місії ОБСЄ", - наголошується в повідомленні.

За даними місії, 19 грудня "гумконвой" складався з шести вантажівок. На них були такі слогани, як "З Росії з любов'ю", "Новий рік донбаським дітям". На кожному вантажівці було по білому прапору. Машини перевіряли російські прикордонники і митники. Згідно документації, там були подарунки, іграшки, цукерки, тістечка і цукерки. Місія не зафіксувала перевірку даного вантажу з української сторони.

А 21 грудня, за даними ОБСЄ, в Україну з Росії пройшло близько 100 транспортних засобів "гумконвою". На цей раз, за даними місії, у перевірці брала участь і українська сторона.

Зазначимо, що за даними російської сторони, в загальній складності РФ на даний момент відправила в Україну 10 "гумконвоїв".

Нагадаємо, увечері 21 грудня, за даними МНС РФ, в Росію повернулися всі автомобілі десятого "гумконвою" для Донбасу.

Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв підписав розпорядження про створення урядової комісії, яка займеться організацією допомоги постраждалим від бойових дій мешканцям Донбасу.