ua en ru

Нацрада зобов'язала "Зеонбуд" протягом місяця забезпечити розповсюдження програм-у відкритому вигляді

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зобов'язав компанію "Зенбуд" забезпечити розповсюдження програм-у відкритому вигляді.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зобов'язав компанію "Зеонбуд" забезпечити розповсюдження програм-у відкритому вигляді. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Зеонбуда".

"Своїм рішенням зобов'язав оператора цифрових телемереж ТОВ "Зеонбуд" при розповсюдженні сигналів загальнонаціональних цифрових телемереж МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 у місячний термін забезпечити виконання умов ліцензій каналів розповсюдження програм-у відкритому вигляді",- йдеться в повідомленні.

Керівник юридичного відділу компанії "Зеонбуда" Ірина Алябъева підкреслила, що не треба позбавляти провайдера можливості надавати доступ до каналів на платній основі, оскільки демонтаж такого обладнання обійдеться, за попередньою оцінкою, близько 28 млн грн.

У свою чергу заступник голови Національної ради Григорій Шверк зазначив, що "ми ні в якому разі не вимагаємо від компанії зробити які-небудь технічні дії, пов'язані з зміною системи таким чином, щоб зникла можливість кодування. Ми нічого про це в нашому рішенні не говоримо. Єдине, що ми говоримо: необхідно забезпечити виконання ліцензій тих телеканалів, у яких в ліцензіях написано "відкритий доступ".